sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kylppärin ja saunan päivitys

Kylpyhuone oli muuttaessamme aikansa elänyt sekä värimaailmaltaan, että kosteuseristyksiltään. Saunan paneelit olivat ikivanhat ja tikkuuntuneet, eli pakkohan ne sitten oli ottaa työn alle ja uusittavaksi...


Aloitettiin kylpyhuoneen vanhojen laattojen purkamisella.


Tässä on uudet laatat jo laitettu seinille saneerauslaastilla ja saumaristejä apuna käyttäen. Paneelikatto myös sai pintaan ensin Otexia ja sitten kaksi kerrosta valkoista kosteantilan Luja-maalia.


Lattiakin alkaa valmistua. Samaa mustaa 10x10 lattialaattaa laitettiin myös saunan puolelle. Valkoiset seinälaatat saumattiin valkoisella ja mustat laatat mustalla sauma-aineella.


Saunasta purettiin ensin lauteet, sitten vanhat paneelit ja vielä koolauslaudat sekä alumiinipaperit että nähtiin missä kunnossa villat ovat. Osa vanhoista villoista säilytettiin, mutta etenkin kattoon vaihdettiin täysin uudet ekovillat.


Uutta villaa kehiin.


Villojen vaihdon jälkeen pääsinkin asentamaan uusia alumiinipapereita kosteussuluksi. Alumiini niitattiin tukipuihin kiinni, ja niittien kohdat sekä saumat teipattiin alumiiniteipillä tiiviiksi.


Alumiinin päälle laitettiin uudet koolauspuut, jonka jälkeen päästiinkin naulaimella asentamaan uusia paneeleita.


Paneelithan eivät minulle vaaleina ja tylsinä kelvanneet, vaan niihin piti heti sutia pintaan melkein mustaksi sävytettyä Supi Arctic saunasuojaa. Lauteita ei uusittu, vaan ne hiottiin ja ne saivat pintaan Supi Saunasuojaa valmissävyssä harmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti