sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kotiin tapettia

Tapetointi on suhteellisen edullinen ja helppo, joskin hieman työläs tapa saada kotiin uutta ilmettä.
Kun olin maalannut olohuoneessa seiniä, keittiön välitilaa ja eteisen yms, alkoi pelkkä maalipinta jo kyllästyttää ja oli pakko uhrata hieman aikaa ja rahaa tapetointia varten.

Asunnossamme on eteiskäytävällä pieni syvennys, jossa on joskus aikanaan ollut kylmiö joka on purettu. Suunnittelin tähän syvennykseen itselleni työtilan, sillä oikein muuhunkaan järkevään käyttöön sitä en keksinyt.


Syvennys oli tapetoitu lasikuitutapetilla, joka oli osittain irti seinästä. Silti sen poistaminen osoittautui todella vaivalloiseksi ja hermoja raastavaksi... Lopulta sain vedellä kostuttamalla ja lastalla raaputtamalla tapetit poistettua, mutta jälkiviisaana jos olisin työn määrän tiennyt, olisin ehkä vetänyt päälle tasoitetapetin mielummin.


Pohjamaalasin seinät olohuoneen maalauksesta yli jääneellä puolihimmeällä vesiohenteisella remonttimaalilla. Maali loppui kesken takaseinän kohdalla, mutta päätin, että sitä saa luvan olla ihan riittävästi...


Tapetoin tilan harmaan sävyisellä non woven kivijäljitelmätapetilla valmisliisteriä käyttäen. Kirjahyllyn ja kampaus/työpöydän ostin kirpputorilta.


Olohuoneessa oli myös ihan nätti, mutta ehkä vähän aikansa elänyt ja pliisu kukkakuvioinen tapetti jonka tahdoin vaihtaa. (Huomatkaa kuvan kissakokeet...) Tämä tapetti sentään lähti suht kivuttomasti seinästä irti, eikä seinästä tarvinnut kuin kitata pari ruuvin reikää ennennkuin pääsi uutta tapettia laittamaan. Tässä kohtaa oikaisin rahattomassa tilanteessani ja jätin pohjan maalaamatta...

Uusi tapetti, sointuu mukavasti yhteen taaempana näkyvän kivijäljitelmätapetinkin kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti