sunnuntai 14. elokuuta 2016

Keittiön pientä pintaremonttia

Ajattelin tehdä pienen postauksen siitä, mitä on tullut tehtyä omassa kodissa rahallisuuden puitteissa. Eli siis köyhää kun on, niin on pitänyt vähän käyttää mielikuvitusta että saisi uutta ilmettä aikaiseksi.
Alun alkaen kun muutettiin, ei ollut kuin kuukausi aikaa saada töiden ohessa tehtyä remonttia tyhjässä asunnossa, niin ihmeisiin ei pystynyt eikä ehtinyt, mutta keittiön kaapit tahdoin saada maalattua ja välitilaan muutosta.


Aloitin suojaamalla lattian suojamuovilla, johon sitten asettelin irroitetut ovet. Saranat ja vetimet tietysti poistettiin, ja lasiovet suojattiin maalarinteipillä.


Asettelin ovia laatikoiden päälle sitä mukaa kun niitä maalailin. Hioin pintaa harmaalla karhunkielellä ja pyyhin tärpätillä pölyt ja rasvat pois, jonka jälkeen pensselillä levitin sävyttämättömän valkoisen Otex-tartuntapohjamaalin. Pohjamaalin kuivuttua hipaisin taas pinnan karhunkielellä, tein pölynpoiston ja pintamaaliksi sudin kaksi kerrosta vesiohenteista Helmi kalustemaalia sävytettynä tikkurilan värijärjestelmään F497 Paperi.


Välitilan tummansiniset laatat pesin huolella maalarinpesuaineella ja levitin pintaan sudilla ja patteritelalla myös kerroksen Otexia.


Otexin kuivuttua levitin pintaan lastalla märkätilakäyttöön soveltuvan saneerauslaastin, Mapei adesilex P9.


Laasti sai vielä päälleen kolme kerrosta Tikkurilan vesiohenteista Luja-maalia sävytettynä Lumo värikartan sävyyn Haiku, joka kestää hyvin likaa ja rasitusta sekä pesua voimakkaillakin pesuaineilla. Maali sisältää homeenestoaineita ja soveltuu näin ollen hyvin kosteisiin tiloihin.
Viimeiseksi saumat saumattiin vielä ceresitin harmaalla silikonilla.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Kuinka paksun kerroksen laastia laitoit ja onko pysynyt/kestänyt hyvin? :)

    VastaaPoista
  2. Laitoin tarpeeksi että peitti saumakohdat, vaikea arvioida/muistaa näin jälkikäteen mutta ehkä puolisen senttiä paksua kerrosta tuli maksimissaan. Hyvin on pysynyt ja yllättävän helppo ollut pitää puhtaana. :)

    VastaaPoista