keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Ennen työssäoppimista koulun työsalissa tapahtuu

Noniin, jospa sitä vihdoinkin koittaisi päivitellä myös tänne jotain.
Aloitetaanpa alusta, eli ennen työharjoittelua meillä oli koulun työsalissa lyhyehkö sisäpintojen käsittelyjakso. Mielestäni ehkä vähän turhankin lyhyt (etenkin jos miettii luokaltamme heitä, jotka eivät olleet koskaan ennen pitäneet kädessään telaa saati sutia, ja joille sanonta "mulkkurissa" herätti lähinnä mielikuvan rivoja puhuvasta opettajasta), mutta ehdottomasti intensiivinen ja opettava!

Työsalissa jokainen meistä sai oman kopin, josta aloimme kukin omiin hommiimme sen mukaan, mitä kenenkin kopissa oli edellisten opiskelijoiden jäljiltä tehty.
Itse aloitin tapetinpoistoaineen avulla poistamaan vanhat tapetit, jonka jälkeen hioin kevyesti katon ja seinät hiomatallaa käyttäen. Sitten pesin pinnat maalarinpesuaineella ja sienellä jonka jälkeen vielä puhtaalla vedellä ja sienellä huuhdeltiin pesuainejämät pois.
Seuraavaksi alkoikin seinien ylitasoitus, joten eikun kittilastat heilumaan!


Yksi seinä ylitasoitettu, meinasi olla hankalaa, sillä kopissa ei ilma vaihtunut laisinkaan ja työmaavalaisinkin lämmitti entisestään, Oli siis paitsi hikistä hommaa, niin myös melko turhauttavaa, koska tasoite ei meinannut kuivua hiottavaksi edes vuorokaudessa...


Seinäpintojen ollessa tasaiset ryhdyin katonmaalaushommiin, jonka jälkeen telasin pari seinää maaliin. Yksi maalipinta sai päälleen hopea-kultalasyyrin maalipesuna eli sienellä levitettynä pyörivin liikkein, ikään kuin seinää "pesisi". Yhdelle seinällle kokeilin tunto hienoa maalarinteipillä kuvioituna. Loput seinät pyhitettiin erilaisten tapetointien harjoitteluun. Tulikin kokeiltua niin paperi- että kuitutapettia, tapetointia pystyyn ja vaakaan, kuviokohdistuksella ja ilman sekä liisteröintikoneella että käsinliisteröitynä. Myös oven- ja ikkunankarmit maalasin ensin pohja- ja sitten pintamaalilla. Seinien ollessa valmiit päästiin vielä kokeilemaan laminaatin asennusta.


Yksi nurkka kopista, missä näkyy maalatut ikkunankarmit, tunto hieno teipillä kuvioituna allaan kuviokohdistettava kuitutapetti käsinliisteröitynä.

Raitatapettia vaakaan niin, että raidat on leikattu käsin epäsymmetrisiksi.

Pihlgren & Ritola Kiurujen yö, kuviokohdistettava paperitapetti.

Lopuksi vielä asensimme yhdessä luokkakaverini kanssa koppiini laminaatit!

Harjoituskopin ohessa työn alla oli myös kalustemaalausta, jota olikin kätevä tehdä aina siinä välissä kun odotti esimerkiksi tasoitteen tai maalin kuivumista. Kaluste myös pestiin ensin, jonka jälkeen vesihiottiin, sitten laitettiin pohjamaali, välimaali ja tapauksesta riippuen kahdesta kolmeen kertaan pintamaali. Jokaisen maalauskerran välissä suoritettiin kevyt vesihionta.

 
Alunperin puunvärinen klaffituoli ensimmäisen pintamaalikerroksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti