keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Tampere-talolle

Tredulta siirryin Tampere-talolle tekemään hommia, sillä aikataulut siellä alkoivat painaa päälle ja tekemistähän niin isossa paikassa riittää. Ensimmäisen viikon aikana en juuri päässyt tekemään muuta, kuin hiomaan jo aiemmin ylitasoitettuja ja saumanahoitettuja seiniä sekä kittipaikkoja hiomatukea ja jatkovartta käyttäen. Tampere-talolla maalareilla on oma imuri, jolla hiomapölyt pitää heti työn jälkeen huolellisesti siivota, sillä siellä ollaan todella tarkkoja siisteydestä ja järjestyksestä. Rakennussiivoojiakin työmaalta toki löytyy, mutta mukavaa on kun kaikki (lähes) myös pitävät huolen omista sotkuistaan ja työmaa-alue pysyy järjestyksessä. Tämän todellakin huomaa, sillä kulkeminen ja työskenteleminen on helppoa ja turvallista, ja tavarat pysyvät tallessa kun niitä ei jätetä lojumaan ympäri työmaata.

                                                Henkilönostin apuna korkeissa paikoissa
                                         Hiomistarvikkeita; imuri, jatkovarsi ja hiomatalla
                       Hiontapölyn poisto etenkin huoneista mihin oli jo laitettu kokolattiamatot oli                                        erittäin tärkeää. Huoneisiin mentiin tekemään töitäkin sukkasiltaan.


Seuraavaksi pääsin laittelemaan taas akryylimassoja ja sen jälkeen sain tehtäväkseni maalata väestönsuojan oven, karmit ja hätäkulkuluukun. Aloitin poistamalla isoimmat betoni- ja massapaakut kittilastalla rapsuttelemalla, sen jälkeen tein pintaan kevyen hionnan ja poistin lopuksi pölyt. Maaliksi valikoitui maalarin valkoiseksi sävytetty Maalarin valkolakka, jota laitettiin kaksi kerrosta.

                                     Ennestään ovet ja karmit olivat punaiset, joten peittävyyden takia                                                              vaadittiin väkisinkin kaksi kerrosta maalarin valkolakkaa.
                                                                Valkoista pintaan.



Ovihomman valmiiksi saatuani sain tehtäväksi mennä "Sorsapuistoon" eli niinkutsuttuun sorsasaliin maalaamaan katon valokiskoja mattamustaksi apunani henkilönostin ja pari tusinaa spraypulloa... Siinä sitä tulikin suhailtua ympäriinsä pari päivää ja komenneltua miehiä siirtelemään tavaroita pois tieltä aina sen mukaan milloin mihinkin kohtaan piti päästä. Alkaa jo nostimen ajelukin sujumaan jonkinlaisella rutiinilla eikä enää niin jännitä.

                                            Katon rajassa, ehkä n. 7 metrin korkeudessa.
                                       Kiskot muuttavat väriään hitaasti mutta varmasti.



Seuraavaksi pääsinkin aloittamaan IV-konehuoneen kupariputkien ja korokelattian maalausta, kun lattiamaaliakin vihdoin suotiin tuoda paikalle...Kupariputket maalasin pienellä siveltimellä Maalarin valkolakalla kahteen kertaan, jotta maalin peittokyky olisi riittävä.
Lattian imuroin ensin huolella puhtaaksi roskista ja pölystä, suojasin reunat maalarinteipillä ja aloin sutimaan ensin vaikeita paikkoja ja ahtaita koloja, jonka jälkeen telasin isolla ja pitkänukkaisella telalla isoimmat pinnat. Maalina toimi Teknoksen liuoteohenteinen lattiamaali Teknofloor. Työn jälkeen suljin työvälineet huolella kahteen muovipussiin siinä toivossa, että pääsen piakkoin aloittamaan parin muunkin betonilattian maalaustyön.

                                                     Ensin huolellinen imurointi...
                                   Sitten teippiä reunoihin niin, että maalia nousee seinälle n. 3cm,
                                            mutta ei lattian rajaan jo maalatun päälle.
                                                                            Lattia valmis.
                                                              Kupariputkiin valkoista.
                                    Toinen pinta vielä seuraavana päivänä niin hyvältä näyttää.


Näiden ohessa on tullut toki tehtyä muitakin pieniä hommia, kuten paikkamaalauksia yms. Ihan kaikesta vaan ei ole työn tuoksinnassa muistanut ottaa edes kuvia :(


                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti